Duela bi aste Dry Stout garagardo mota aurkeztu zen eta gaurkoan garagardo mota berbereko marka konkretu bat dugu, Guinnes enpresaren Dry Stout garagardoa alegia (1820. urtea).
Jatorria: Guinness (Dublin, Irlanda)
Hartzidura mota: Azaleko hartzidura
Jatorrizko dentsitatea: 11,5 ºP .
Malta: Garagar malta eta malteatu gabeko baina txigorturiko garagarra (10%)
Lupulua: 40-50 IBU inguruko garratztasuna, garagardo nahiko garratza egiten duena.
Alkohol edukia: % 4,2 bolumenean.
Txokolate, karamelu eta kafearen arteko nahasketa bat nabari daiteke zaporean, malta txigortuari eta malteatu gabeko garagar txigortuari zor zaiona. Ez zaio lupuluaren usain edo zaporerik nabaritzen, baina bai ordea lupuluak ematen dion garratztasun altua. Nitrogeno gasez ateratzen denez (karbono dioxidoaren ordez), apar oso dentsoa eta burbuila txikikoa sortzen da. Oso gorputz handia duen garagardo bat da.
No comments:
Post a Comment