Iada aurkeztu ditugu garagardo trapisten ezaugarri nagusiak, baina oraindik ez dugu bakarka talde honetako garagardorik ikusi. Chimay garagardo gorria 1863an Notre-Dame de Scourmont-eko abadian ekoiztu zuten lehenengo garagardoa da.Gaur egungo errezeta bertako abadiako Théodore-k sortua da, bigarren mundu gerra ondoren, garagardo fabrika konpondu eta gero.
Jatorria: Baileux, Chimay (Belgika)
Hartzidura mota: Azaleko hartzidura
Malta: Garagar malta eta garia (malteatu gabekoa) eta azukrea ere erabiltzen dira azukre iturri gisa.
Lupulua: Bi lupulu mota erabiltzen dituzte, Galena amerikarra garratztasuna emateko eta Hallertauer alemaniarra usain bereizgarria emateko.
Kolorea: 45 EBC, Kobre-gorri kolorea.
Alkohol edukia: % 7 bolumenean.
Garagardo honetan, hartziduran prozesua dela eta abrikota* usainak nabari daitezke. Garagardo hau edateko tenperatura gomendagarria 10-12 ºC bitartekoa da.
*albaricoque
No comments:
Post a Comment