Dip frantsesa haragi gisatuarekin egiten den ogitarteko berezi bat da. Haragia su bajuan eta denbora luzez egiten da eta ogitarteko hau "Dip" edo saltsa batekin jan ohi da. Errezeta honetan ez da garagardoaren presentziarik nabari baina flabore oso atsegin bat ematen dio.
Zailtasuna: Oso erraza (baino denbora behar da)
Osagaiak (4 pertsonentzako):
- 800 gr. txahalki solomo haragi
- 100 gr. haragi salda
- Lata erdi bat "Campbells" etxearen kondentsatutako tipula salda edo norberak eginiko tipula salda
- 150 ml garagardo
- 4 ogi opil (labean egiteko edo iada eginak)
- Dip edo bustitzeko saltsa bat
Prestaketa:
Haragi salda, tipula salda, garagardoa eta txahalki haragia egosketa geldoko eltze batean jarriko ditugu eta 7 orduz su oso bajuan utziko dugu. Behin denbora hau pasata, haragia ogi opilen artean jarri eta nahi izan ezkero, gazta ere gehituko zaio.
Aurreko errezetak:
Garagardo bizkotxoa
Ganba albardatuak
Oilaskoa garagardoarekin
Krepak
Legatz solomoa garagardoarekin
Txahalki albondigak Franziskaner...
Perretxikoak
No comments:
Post a Comment