2011-11-15

GARAGARDOA DESKRIBATZEN: GORPUTZA

Garagardo baten gorputza, hau ahoan sartzean sortzen digun "loditasun" sentsazioa da, hau da, zein "arin" edo "dentsoa" nabaritzen dugun garagardoa. 

Gorputza sailkatzeko 3 hitz erabili ohi dira: Arina, ertaina eta betea.


Esnea hartuko dugu adibide bezala. Esne gaingabetua ahoan sartu eta bertan denboratxo bat mantendu. Zein "dentsitate" sentsazio dakarkizuen pentsatu. Ondoren gauza bera egin esne erdigaingabetu eta esne osoarekin. 
 
Kasu honetan, esne erdigaingabetuak gorputz arina, esne erdigaingabetuak gorputz ertaina eta esne osoak gorputz betea edukiko lituzkete.   

Garagardo mota bakoitzak gorputz jakin bat izango du. Gorputzean eragina duten sustantziak hurrengoak dira: Proteinak, azukrea, aparra, CO2-a, betaglukanoak eta alkohola.

No comments:

Post a Comment